ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Προσφέρονται τεκμηριωμένες ψυχολογικές θεραπείες για τους ενήλικες, τα παιδιά και τους εφήβους, που παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών, συναισθηματικών και αναπτυξιακών δυσκολιών. Τεκμηριωμένη ψυχολογική θεραπεία αναφέρεται στις πρακτικές εκείνες, που έχουν ελεγχθεί ερευνητικά και έχουν βρεθεί να είναι αποτελεσματικές για την εκάστοτε δυσκολία.


  • ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ατομική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων για θέματα:
Άγχους, Κρίσεων πανικού, Ψυχολογικής διάθεσης, Διαταραχών διατροφής,Έμμονων ιδεών, Τραυματικών γεγονότων, Φοβιών, Ανησυχίας για θέματα υγείας, Κοινωνικών δυσκολιών, Διαχείρισης πένθους/ απώλειας, Δυσκολιών στις διαπροσωπικές σχέσεις, κ.α.

  • ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΙ
Εκτίμηση των γνωστικών και των νοητικών ικανοτήτων και των διάγνωση των συναισθηματικών δυσκολιών παιδιών και εφήβων με τη χρήση ειδικών σταθμισμένων τεστ.

Ατομική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων για θέματα:
Άγχους, Άγχους εξετάσεων, Κρίσεων πανικού, Σχολικής άρνησης, Δυσκολίας συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας, Επιθετικότητας, Προβλημάτων ύπνου, Εγκόπρισης/ Ενούρησης, Ψυχολογικής διάθεσης, Διαταραχών διατροφής, Έμμονων ιδεών, Τραυματικών γεγονότων, Φοβιών, Ανησυχίας για θέματα υγείας, Κοινωνικών δυσκολιών, Διαχείρισης πένθους/ απώλειας, Δυσκολιών στις διαπροσωπικές σχέσεις, κ.α.

Εξειδικευμένα προγράμματα παρέμβασης σε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτιμού
Πρόγραμμα ανάπτυξης ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ σε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία σε παιδιά με  ASPERGER/ Υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό


Συμβουλευτική Γονέων
Έχει στόχο την ενημέρωση των γονέων για θέματα που τους απασχολούν στη σχέση με τα παιδιά τους, την αντιμετώπιση συγκεκριμένων δυσκολιών και την ενίσχυση της αίσθησης αυτο-αποτελεσματικότητας στο γονεϊκό τους ρόλο. Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται σε γονείς όλων των ηλικιών. 

Θέματα της συμβουλευτικής μπορεί να είναι η βελτίωση της σχέσης και της επικοινωνίας γονέων- παιδιών, η αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σπίτι ή/ και στο σχολείο, η αντιμετώπιση της ζήλιας ανάμεσα στα αδέλφια, η αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων των παιδιών (π.χ. επιθετικότητα, σχολική άρνηση, άγχος εξετάσεων, φοβίες, κοινωνικές δυσκολίες, αυτισμός, διαταραχή ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, εγκόπριση, μαθησιακές δυσκολίες), η διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια (π.χ. διαζύγιο, πένθος), η διαχείριση υιοθεσίας, κ.α.

ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΓΝΩΣΙΑΚΗ- ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 3 
ΧΙΟΣ

Από το Blogger.